dinsdag 11 september 2012

Dag 8: Chelsea & the High Line

Chelsea is een oude industriele buurt aan de westkant van Manhattan, waar nu de mooiste appartementen gebouwd zijn in oude pakhuizen en fabriekshallen. De buurt is voornamelijk bekend vanwege de tientalle galleries. We zijn hier twee jaar geleden ook al eens door heen gewandeld en we wilden graag nog eens the High Line bezoeken. 


Dit is een voormalige tramlijn die zo'n 15 meter boven de straten van New York liep. De tramlijn is al jaren niet meer in gebruik en nu hebben diverse instanties en gulle geldgevers er een park van gemaakt waar je heerlijk kunt wandelen. Een lange wandeling tegenwoordig, want sinds we hier voor het laatst waren is de lengte van het park verdubbeld.

De zon scheen heerlijk vandaag, dus Arny heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens flink te experimenteren met infrarood fotografie...
Uiteraard hebben we ook de nodige galerietjes bezocht, al zijn het er niet zoveel meer als voorheen. Gelukkig hebben we dit keer wel Aparture kunnen vinden, de grootste fotogalerie van New York en tevens een fotoboekenwinkel.
Genoeg inspiratie opgedaan aldaar... 
Daarna de wijk nog wat verkend en ons vooral verwonderd over de dames in dure designer kledij die op hoge hakken van de ene naar de andere modeshow rennen. Het is immers New York Fashion week. Een van de grootste modeevenementen ter wereld...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
We lezen alle reacties voordat ze zichtbaar zijn, dus even geduld AUB...