zaterdag 8 september 2012

Dag 6: Riot Fest en Jello Biafra

In hetzelfde park waar gisteren Bob Mould een fantastische optreden had gegeven, was vandaag Riot Fest. Een festival met o.a. The Descendents, Menzingers en Hot Water Music. We hadden via internet al kaartjes besteld dus eigenlijk kon er niks mis gaan. Het optreden van de Menzingers was kort en krachtig. Ze mochten helaas maar een half uurtje spelen. Toen Hot Water Music, de vierde band, zich klaar maakte om te gaan spelen kwamen er ineens hele donkere wolken aan gedreven. We maakten ons samen met de rest van het publiek op voor een fikse regenbui. Helaas bleef het echter niet bij een regenbui. Iemand van de organisatie klom het podium op en waarschuwde dat er een flinke storm op komst was. Er was zelfs kans op een tornado! Op het nieuws hadden we al gehoord dat Queens vanmorgen getroffen was door een tornado, maar bij ons had de hele dag de zon geschenen. 


Iedereen moest het festivalterrein onmiddelijk verlaten en alle nooduitgangen werden opgegegooid. Het festival werd dus afgelast. Op weg naar buiten kregen we al een gigantische hoosbui over ons heen. 
Enkele weken geleden was er op dezelfde plek ook al een concert afgelast, maar dat hebben ze elders in Brooklyn, in een zaal toch doorlaten gaan. Terug in ons appartementje hebben we meteen de laptop aangezet om de facebookpagina's en twitteraccounts van de bands in de gaten te houden. Rond kwart over7 verscheen er een bericht dat Hot Water Music en The Descendents in St. Vitus zouden spelen. Een piepklein zaaltje ongeveer twintig minuten van ons vandaan. Meteen naar de metro gerend en toen we evenlater bij het zaaltje aankwamen stond er al een gigantische menigte voor een gesloten deur. Er mocht niemand meer naar binnen. De tent zat nokkievol. Helaas....
Terug naar Williamsburg waar we maar een italiaans eettentje hebben opgezocht. Na een heerlijke maaltijd herinnerde Arny zich dat The Knitting Factory om de hoek van het restaurant ligt. En daar speelde vanavond Jello Biafra & the Guantano School of Medicine. Er bleken zelfs nog kaartjes te zijn! Jello is de oude zanger van de Dead Kennedys, er was dus toch nog hoop op een avondje onvervalste punkklassiekers. En dat bleek gelukkig het geval te zijn.


Jello had er zin in! En de setlist bestond ook nog eens voor de helft uit oude Dead Kennedys krakers. De goede man is inmiddels de 50 gepasseerd en heeft een mooibierbuikje gekweekt. Maar de energie spat nog steeds van het podium en zijn verhalen tussen de nummers door zijn nog steeds venijnig en anti-alles.


Zeiknat van al het bier wat door de lucht vloog stonden we anderhalf uur later buiten uit te hijgen. Wat een dag.... Helaas geen Descendents, maar Jello wist de dag toch nog goed te maken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!
We lezen alle reacties voordat ze zichtbaar zijn, dus even geduld AUB...